Україна ініціювала санкції проти всіх публічних осіб рф, причетних до агресії - Прем'єр

Україна ініціювала санкції проти всіх публічних осіб рф, причетних до агресії - Прем'єр

Укрінформ
Україна ініціювала запровадження санкцій щодо всіх публічних осіб РФ і членів їхніх сімей, які так або інакше долучалися до прийняття рішень стосовно агресії проти України.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі із главами урядів Польщі, Словенії та Чехії, а також віцепрем'єр-міністром РП, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми також ініціювали запровадження санкцій на всіх публічних осіб РФ і членів їх сімей, які так або інакше долучалися до прийняття рішень стосовно початку агресії в Україні. Агресор має розуміти ціну того, що він робить. Так само як і громадяни країни-агресора мають платити ціну за терористичні дії свого керівництва та своїх військових", - наголосив Шмигаль.

За його словами, основними сферами нових санкцій мають стати: визнання Євросоюзом та Сполученими Штатами росії країною-спонсором тероризму; скасування виданих віз для громадян рф; поширення персональних санкцій на всіх посадовців рф – від міністрів та депутатів Держдуми до керівників регіонів та місцевих депутатів; закриття морських портів для російських суден і моряків; ембарго на всі російські ресурси (нафту, газ, мінерали, метали); продовження відключення російських банків від SWIFT.

"Ми також розраховуємо на лідерство очільників європейських країн у донесенні месиджу бізнесам, які працюють на території Росії, що не можна фінансувати бюджет РФ, з якого фінансується вбивство мирних українців, наших жінок і дітей, з якого фінансується міжнародний тероризм", - зазначив Шмигаль.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз разом із ключовими міжнародними партнерами застосував проти російської економіки та російських чиновників і олігархів, включаючи путіна, пакет санкцій.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-