Зеленський назвав візит прем'єрів Польщі, Чехії та Словенії мужнім і дружнім кроком

Зеленський назвав візит прем'єрів Польщі, Чехії та Словенії мужнім і дружнім кроком

Відео
Укрінформ
Сьогоднішній візит до Києва прем’єр-міністрів Польщі Матеуша Моравецького, Чехії Петра Фіали та Словенії Янеза Янші є мужнім кроком, який демонструє ставлення до України.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хотів би подякувати за те, що вони нам сильно допомагають. Це міцна позиція, що в такий час, ... коли навіть амбасадори покинули Україну через повномасштабне вторгнення російської федерації на нашу землю, і ці люди – лідери своїх прекрасних незалежних європейських держав - нічого не бояться. Бояться за нашу долю, і вони тут для того, щоб нас підтримати. Це великий, правильний мужній та дружній крок. Я упевнений, що з такими друзями, із такими країнами-сусідами та партнерами ми дійсно зможемо перемогти», - сказав Глава держави.

За його словами, найголовніше, що українська влада «цим людям абсолютно довіряє».

«Тому, коли говоримо про гарантії безпеки, про наше майбутнє у Європейському Союзі або ж говоримо про санкційну політику, то на 100 відсотків ми знаємо, що все, що обговорюємо, дійсно дійде до цілі, що досягнемо позитивних цілей для нашої безпеки», - сказав Президент.

Як повідомляє пресслужба глави держави, під час зустрічі Зеленського з трьома прем'єр-міністрами та віцепрем'єр-міністром Польщі Ярославом Качинським обговорювалися також плани відбудови України після завершення військових дій. У цьому контексті важливою є міжнародна допомога у наповненні відповідних фондів відновлення, які вже створив український уряд, зазначили в ОП.

Раніше Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про те, що прем’єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії у Києві обговорюють із керівництвом держави подальшу підтримку України.

Як повідомлялось, до України 15 березня прибули прем'єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії. Це перший візит міжнародних гостей такого рівня до Києва після початку збройної агресії росії проти України.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-