Німеччина займає стриману позицію щодо посилення санкцій проти рф – Кулеба

Німеччина займає стриману позицію щодо посилення санкцій проти рф – Кулеба

Укрінформ
Німеччина займає стриману позицію щодо запровадження проти росії таких санкцій, як відключення нових російських банків від системи платежів SWIFT, та відмови від постачання енергоносіїв з рф.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії відзначив, що Німеччина відіграла важливу роль у застосуванні перших пакетів санкцій ЄС і в тому, що був зупинений «Північний потік-2», за що Україна їй вдячна.

«Але війна триває, і потрібно завдавати нових болісних ударів по росії... Тому ми вийшли з новими пропозиціями щодо санкцій, які мають бути застосовані. Питання, в яких ми бачимо, скажімо, стриману позицію Німеччини, - це відключення нових російських банків від системи платежів SWIFT, насамперед «Сбербанку росії», і постачання (російських) енергоносіїв до Німеччини», - сказав Кулеба.

Він зауважив, що існує об’єктивна проблема з точки зору залежності Німеччини від російських енергоносіїв. Однак, на його переконання, її можна вирішити за наявності політичної волі цим займатися.

«Тому зараз дві ключові історії, де ми маємо дискусію з Німеччиною, - це SWIFT і енергоносії», - підсумував очільник МЗС.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-