Україна заслужила право стати членом Євросоюзу - Шмигаль

Україна заслужила право стати членом Євросоюзу - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль закликав європейських лідерів і громадян країн Європи підтримати Україну у прагненні стати членом ЄС.

Про це глава уряду сказав у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

Шмигаль зазначив, що найближчими днями представники країн-членів ЄС розглянуть питання щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. І, на його думку, це питання стане одним із визначальних в історії Європи та Євросоюзу на роки вперед.

"Ми, звісно ж, очікуємо цього з нетерпінням від наших європейських партнерів. Тому ми звертаємося із закликом не тільки до європейських лідерів, а й до всіх громадян великої Європи: підтримайте Україну зараз. Україна точно заслужила право стати членом Європейського Союзу", – наголосив Прем‘єр-міністр.

Він зауважив, що громадяни країн ЄС мають голосно сказати своє слово, аби у їхніх урядів не залишилося жодних сумнівів щодо того, яке рішення вони мають ухвалити.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Президент Євроради Шарль Мішель 7 березня заявив, що заявка України на вступ до ЄС обговорюватиметься найближчими днями.

Фото: Кабмін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-