Україна дуже тісно інтегрована з ЄС і може швидко отримати членство - Зеленський

Україна дуже тісно інтегрована з ЄС і може швидко отримати членство - Зеленський

Укрінформ
Приєднати Україну до Європейського Союзу можна достатньо швидко, адже наша держава вже зараз тісно з ним інтегрована.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькій газеті Die Zeit, текст якого є в розпорядженні Укрінформу.

«Це можна зробити швидко. Україна і так дуже тісно інтегрована з Євросоюзом. Наші люди абсолютно цінують свободу і демократію. Ми довели це навіть у повномасштабній війні. Що ще потрібно? Євросоюз отримає за рахунок членства України до свого складу націю, яка на сьогодні є ключовим борцем на континенті за свободу, за демократію, за рівність, а отже і за Європу. А для України – це завершення дуже довгого шляху до європейської спільноти, частиною якої ми є історично», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Президент Євроради Шарль Мішель 7 березня заявив, що заявка України на вступ до ЄС обговорюватиметься найближчими днями.

9 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав лідерів країн Європейського Союзу дати зелене світло членству України в євроспільноті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-