Голова української делегації в ПАРЄ говорить про найбільшу підтримку України з 2013 року

Голова української делегації в ПАРЄ говорить про найбільшу підтримку України з 2013 року

Укрінформ
Народна депутатка України, голова української делегації у ПАРЄ Марія Мезенцева констатує найбільшу підтримку України з боку Європи, починаючи з 2013 року.

Про це вона сказала в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Страсбурзі.

“Це найбільша підтримка Європи з 2013 року, саме зараз, і президента, і депутатів, і взагалі народу України. Ми дійсно стали ближчими”, - зазначила Мезенцева.

За її словами, необхідно далі крокувати шляхом до повноцінного членства України в ЄС.

“Ми дуже хочемо, щоб у нас був прогрес серед урядів країн-членів ЄС, які будуть розглядати наше членство, абсолютно прагнемо цього”, - наголосила вона.

Депутат підкреслила, що звісно зараз обговорюється військова допомога, гуманітарні коридори, до чого, за її словами, вже висловили бажання залучатися деякі європарламентарі. “І це необхідно забезпечити якомога швидше”, - додала вона.

“Ми хочемо також заохотити їх продовжити їздити в Україну. Вони везуть гуманітарну допомогу, вони спілкуються з людьми, з військовими, це посилює підтримку України”, - сказала Мезенцева.

В цьому контексті парламентарій зазначила, що дуже важливо доносити інформацію до європейців особисто, що це набагато ефективніше, ніж “читати документи і передавати для резолюцій цифри жертв”.

Як повідомлялося, 24 лютого путін оголосив про початок вторгнення до України.

Російська армія обстрілює та знищує ключові об'єкти інфраструктури, здійснює масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, вчиняє інші злочини проти людяності.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-