Зеленський закликав європейців посилити санкції та змусити рф завершити «звірячу війну»

Зеленський закликав європейців посилити санкції та змусити рф завершити «звірячу війну»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав Європу посилювати санкції проти російської федерації і тиск, аби змусити росіян сісти за стіл переговорів і завершити війну.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Європейці! Ви не зможете сказати, що не бачили, що відбувалося з українцями. Що відбувалося з маріупольцями. Ви бачили. Ви знаєте. А отже, ви повинні посилювати санкції проти росії так, щоб у неї більше не було жодної можливості продовжувати цей геноцид. Ви повинні тиснути на росію так, щоб вони сіли за стіл переговорів і завершили цю звірячу війну», - сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що розмовляв у середу з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, спікером палати представників США Ненсі Пелосі, премʼєр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

За його словами, міжнародні партнери повністю поінформовані про те, що відбувається у Маріуполі, і про ситуацію в усіх регіонах України, де тривають бойові дії.

«Працюємо, щоб Росія відчула наслідки своїх дій», - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-