Україна повідомила МАГАТЕ про втрату електропостачання на ЧАЕС

Україна повідомила МАГАТЕ про втрату електропостачання на ЧАЕС

Укрінформ
Україна повідомила МАГАТЕ про втрату електропостачання на ЧАЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твітері Міжнародного агентства з атомної енергії.

"Україна повідомила МАГАТЕ про втрату електропостачання на ЧАЕС. За словами гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, цей розвиток подій порушує фундаментальний принцип безпеки щодо забезпечення безперебійного електропостачання. У цьому конкретному випадку МАГАТЕ не бачить критичного впливу на безпеку", - йдеться у повідомленні.

Як стверджують в МАГАТЕ, "за існуючого рівня тепловиділення в басейні відпрацьованого палива, обсягу охолоджуючої води на ЧАЕС достатньо для ефективного відведення тепла без наявності джерел електропостачання".

У результаті ворожих дій російських окупантів повністю знеструмлена Чорнобильська АЕС. Бойові дії тривають. У зв'язку із цим провести ремонтні роботи та відновити енергоживлення наразі неможливо.

Як відомо, на захопленій окупантами Чорнобильській АЕС та у зоні відчуження російські військові порушують вимоги радіаційної безпеки. Здійснюється безконтрольне переміщення особового складу та військової техніки на підприємстві, у зоні відчуження та за її межі.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-