Кулеба закликав Німеччину «відкрити очі» й допомогти українцям зупинити путіна

Кулеба закликав Німеччину «відкрити очі» й допомогти українцям зупинити путіна

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав громадян і владу Німеччини усвідомити, що росія на їхніх очах коїть воєнні злочини в Україні, і негайно допомогти українцям зупинити путіна.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба написав у авторській статті для Die Welt.

Глава української дипломатії зазначив, що повномасштабна війна Росії проти України триває вже майже два тижні. Російські війська продовжують вчиняти варварські воєнні злочини та злочини проти людяності такого масштабу, якого Європа не бачила із Другої світової війни.

Він зауважив, що Україна попереджала про все це раніше, просила дати зброю, не будувати «Північний потік 2», застерігала, що Путін - це зло такого масштабу, якого світ не бачив вісімдесят років.

«Ми просили не повторювати помилок минулого і зупинити його до катастрофи… Ви не вірили нам і наполягали на важливості діалогу з Путіним… А потім ви самі визнали свої помилки. Зараз ви вже даєте нам зброю, знищили російський газогін та підтримали перші серйозні санкції. То чому цього не можна було зробити одразу, коли вас просили про це?», - запитав очільник МЗС.

Звертаючись до німців, Кулеба закликав їх «відкрити очі» і зрозуміти, що Україна потребує негайної допомоги.

«Дайте більше зброї, щоб ми могли себе захищати. Допоможіть нам захистити наше небо, сприяйте наданню нам бойових літаків, надайте більше серйозної протитанкової, протиповітряної, протиракетної зброї. Запровадьте ще жорсткіші санкції проти Росії, включно з відмовою від російських енергоносіїв, відключенням Сбербанку від SWIFT, замороженням кореспондентських рахунків російських банків та компаній, забороною входу російських кораблів до європейських портів», - наголосив він.

Кулеба визнав, що як міністр закордонних справ держави, яка воює за своє право на існування, не може більше спокійно чути, що Німеччина потребує більше часу для ухвалення рішень про передачу зброї, скептично дивиться на прийняття України до Євросоюзу, стримано ставиться до ухвалення нових потужних, а не номінальних санкцій проти Росії.

«Вам може здаватися, що ви вже зробили подвиг, ухваливши низку важливих рішень. Але поки в європейській Україні гинуть люди, ви зробили замало. Цей момент настав: або Німеччина стане лідером у допомозі Україні та придушенні російського зла, або у Німеччини з’явиться ще одна історична відповідальність за загублені життя та зруйновані міста», - резюмував очільник МЗС.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-