Китай заявив про готовність стати посередником між РФ і Україною

Китай заявив про готовність стати посередником між РФ і Україною

Укрінформ
Китай готовий стати посередником між Росією та Україною.

Про це заявив глава МЗС КНР Ван Ї на пресконференції, передає Укрінформ з посиланням на CNN.

«Китай готовий продовжувати відігравати конструктивну роль у просуванні мирних переговорів і працювати з міжнародним співтовариством для реалізації необхідного посередництва, коли це буде потрібно», - сказав він.

Водночас він не надав подробиць про те, що саме передбачає така роль, або про рівень потенційної участі Китаю.

Також Ван Ї наголосив, що «дружба між Росією і Китаєм міцна як скеля» і становить важливу частину двосторонніх відносин у світі.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 5 березня, відбулася телефонна розмова члена Державної ради, міністра закордонних справ КНР Ван Ї з держсекретарем США Ентоні Блінкеном на його прохання.

Глава МЗС Китаю зазначив, що «українську кризу» можна вирішити лише шляхом діалогу та переговорів. Китай, за його словами, підтримує всі зусилля, які допоможуть пом’якшити ситуацію та політично її вирішити, та виступає проти будь-яких дій, які не сприяють досягненню дипломатичного рішення, а «натомість розпалюють вогонь та загострюють ситуацію».

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-