Україна vs Росія: Зеленський утворив делегацію для участі в слуханнях Міжнародного суду ООН

Україна vs Росія: Зеленський утворив делегацію для участі в слуханнях Міжнародного суду ООН

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський утворив делегацію України для участі в усних слуханнях Міжнародного суду ООН щодо звинувачень Росії у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Відповідний указ №110/2022 опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Утворити делегацію України для участі в усних слуханнях Міжнародного суду ООН щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти Російської Федерації), 7 – 8 березня 2022 року, м. Гаага, Королівство Нідерланди», - зазначається в документі.

Главою делегації та агентом України призначено постійного представника Президента в Криму Антона Кориневича.

Крім нього, до складу делегації увійшли директор Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ Оксана Золотарьова, посол Олена Зеркаль, заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка.

Президент доручив главі делегації здійснювати із залученням представників державних органів підготовку та подання визначених Міжнародним судом ООН процесуальних документів, позиційних, доказових та інших матеріалів.

24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-