Місцева влада просить НАТО закрити небо над Україною

Місцева влада просить НАТО закрити небо над Україною

Оновлено
Укрінформ
Місцеві ради направляють звернення до держав-членів НАТО із закликом закрити небо над Україною.

Про це написав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Український народ вимагає закрити небо! До народів, глав держав та урядів, парламентів держав-членів НАТО звернулись депутати Рівненської, Херсонської, Хмельницької, Чернівецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Волинської, Миколаївської обласних рад», - зазначив він.

Тимошенко поінформував, що Івано-Франківська, Київська, Вінницька, Черкаська, Рівненська, Дніпровська, Тернопільська міські ради також звернулись до держав-членів НАТО з підтримкою прохання Президента Володимира Зеленського про закриття неба над Україною.

За словами високопосадовця, триває збір підписів мешканців Запоріжжя, Луганщини, Рівненщини, Тернопільщини, Буковини.

«Закрийте небо, щоб врятувати наших дітей! На землі тримають небо непереможні ЗСУ», - наголосив Тимошенко.

Харківська обласна рада теж звернулася до країн-членів НАТО з проханням закрити небо над Україною, повідомив Фейсбуці керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Харківська обласна рада звернулась із закликом до глав держав та урядів, парламентів та народів держав-членів НАТО підтримати прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною», - йдеться у повідомленні.

Відповідне звернення підтримали 120 депутатів обласної ради.

«Російський окупант програє війну, тому ворог вирішив жорстоко та підступно з неба знищувати мирних українців, жінок та дітей, знищувати цілі міста. Це повинно припинитися!», - додав Синєгубов.

Як повідомлялося, раніше із проханням закрити небо над Україною до НАТО звернулися президент Володимир Зеленський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, депутати багатьох місцевих рад, громадськість.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-