Кулеба обговорював надання винищувачів Україні з Блінкеном і Рау

Кулеба обговорював надання винищувачів Україні з Блінкеном і Рау

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорював питання надання Україні винищувачів для захисту повітряного простору з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і главою МЗС Польщі Збігневом Рау.

Про це Кулеба сказав на онлайн-брифінгу в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я обговорював це питання (надання Україні винищувачів. – ред.) з Блінкеном і міністром закордонних справ Польщі. Непростий процес з точки зору багатьох його складових, але він рухається вперед, і ми максимально його штовхаємо», - сказав глава української дипломатії.

Він зауважив, що із зрозумілих причин не може розголошувати номенклатуру необхідної Україні для захисту повітряного простору військової техніки.

«Але серед наших партнерів є чітке розуміння, що нам потрібні бойові літаки, щоб зупинити варварське знищення наших міст і людей з неба», - зазначив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів 5 березня переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном на кордоні України та Польщі.

24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-