НАТО розплатиться за свою слабкість - Кулеба

НАТО розплатиться за свою слабкість - Кулеба

Укрінформ
До нападу Росії український народ вважав, що НАТО є сильним, а Європейський Союз – слабкий і нерішучий, а тепер з'ясувалося, що все навпаки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі каналу Рада, передає Укрінформ.

«До війни в Україні український народ вважав, що НАТО - це сила, а Європейський Союз є слабким і нерішучим. А після початку війни український народ побачив, що все навпаки», - зазначив глава української дипломатії.

Кулеба акцентував, що народ побачив: Євросоюз має характер і силу, застосував безпрецедентні санкції, створив фонд для фінансування Збройних сил. «Тобто ті речі, які ніколи не можна було уявити», - підкреслив він.

Водночас НАТО, на думку міністра, не може вирішити нічого і все віддало на відкуп союзникам, тобто на рівень двосторонніх відносин між державами.

«Це та слабкість, за яку Альянс, на жаль, розплатиться. На жаль, тому що зараз через цю слабкість і нерішучість постраждають українці, але ми все одно залишаємося сильними і продовжуємо працювати на двосторонньому рівні», - зазначив глава МЗС.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують об'єкти інфраструктури, житлові райони з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-