Зеленський: Світові лідери шоковані атакою Росії на ЗАЕС, Британія скликає Радбез ООН

Зеленський: Світові лідери шоковані атакою Росії на ЗАЕС, Британія скликає Радбез ООН

Укрінформ
Світові лідери шоковані атакою Росії на Запорізьку АЕС, Велика Британія скликає засідання Ради безпеки ООН, а МАГАТЕ запускає свій центр інцидентів та надзвичайних ситуацій в режимі цілодобового реагування.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

"Цю ніч я був на зв'язку з лідерами інших держав. Щоб світ реагував. Я відчував, що світові лідери шоковані. Велика Британія скликає Раду безпеки ООН через цю атаку. МАГАТЕ запускає свій центр інцидентів та надзвичайних ситуацій в режимі цілодобового реагування", - сказав Президент.

Він закликав керівників антипутінської коаліції негайно посилити санкції "проти держави ядерного тероризму" і закрити небо над Україною. "Бо тільки це може гарантувати, що Росія не битиме хоча б ракетами і авіабомбами по атомним об'єктам", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 4 березня російські загарбницькі війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксоване влучання у перший енергоблок, сталася пожежа в адміністративній будівлі.

Станом на ранок 4 березня майданчик ЗАЕС захоплений російськими військами. Прямого зв'язку із керівництвом електростанції наразі немає. Радіаційний фон перебуває у межах природних значень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-