Путін і російські війська досягли точки виснаження - заступниця держсекретаря США

Путін і російські війська досягли точки виснаження - заступниця держсекретаря США

Укрінформ
США відповідають на потреби України «усіма можливими для нас способами».

Як передає Укрінформ, про це РБК-Україна розповіла заступник держсекретаря США Венді Шерман, відповідаючи на питання чи готове НАТО дати Україні гарантії безпеки, що передбачають її територіальну цілісність, поки Альянс не готовий прийняти до своїх лав.

«Я безумовно розумію, про що просить президент Зеленський, враховуючи те, що Україна стикнулася з неспровокованою, необґрунтованою і заздалегідь продуманою «війною за вибором», яка завдає жахливої шкоди Україні. Світ об'єднався для забезпечення України військовою допомогою, щоб Україна могла захистити себе. Ми всі є свідками надзвичайної мужності українського народу, який бореться з найбільшою конвенціональною армією в Європі. Неймовірно бачити цю cолідарність, запал і прихильність демократії, за яку борються українці. Важливо говорити про це всьому світу. Ми продовжимо, як це зробив сьогодні президент Байден під час телефонної розмови з президентом Зеленським, слухати про те, що його турбує, і відповідати його інтересам усіма можливими для нас способами», - зазначила Шерман.

Вона відзначила, що Володимир Путін не розумів наскільки Україна як суверенна країна потрібна українському народу.

Відповідаючи на питання щодо потенціалу агресора після шести днів війни, Шерман зазначила: «Я хотіла б сказати, що я вважаю, що президент Путін і російські війська досягли точки виснаження. Я думаю, багато російських військ можуть задатися питанням, що вони там роблять і в чому сенс і мета цього».

Як повідомлялося, 24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну з Україною. Російські війська поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Фото: State Department

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-