Бербок із трибуни ГА ООН звинуватила Лаврова у брехні

Бербок із трибуни ГА ООН звинуватила Лаврова у брехні

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок з трибуни Генеральної Асамблеї ООН звинуватила російського колегу та все керівництво РФ у брехні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Війна Росії – це загарбницька війна. І заснована вона на сумнозвісній брехні, яку сьогодні в Раді ООН з прав людини знову повторив міністр закордонних справ Лавров», - підкреслила Бербок і навела безліч прикладів.

Звертаючись до Лаврова, вона сказала, що "ви можете обманювати себе, але не має дурити інші народи та свій власний".

За словами Бербок, коли світовий порядок зазнає нападу, доводиться стикнутися з новою реальністю. "Російська війна знаменує собою цю нову реальність, нав’язану президентом Путіним, і зараз кожен має прийняти відповідальне рішення, на чий бік стати", - сказала німецький міністр.

Вона наголосила, що принципи Організації Об’єднаних Націй забезпечують основу нашого миру: порядок, заснований на загальних правилах, міжнародному праві, співпраці та мирному врегулюванні конфліктів. Росія жорстоко атакувала цей порядок. Тож стосується ця війна не тільки України, Європи, а всіх, підкреслила дипломат.

"Це питання життя і смерті українського народу, на кону - безпека Європи, на кону - Статут Організації Об’єднаних Націй", - заявила вона.

Бербок підкреслила, що Росія зловживає своєю владою як постійний член Ради Безпеки, і закликала високе зібрання виступати за мир і проголосувати за запропоновану резолюцію.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку триває засідання спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН, на якому розглядають резолюцію із засудження російської агресії, оскільки раніше Росія на Радбезі ООН наклала вето на відповідне рішення.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-