Кулеба звернувся до росіян: Путін розв'язав війну, а розплачуєтесь за неї ви

Кулеба звернувся до росіян: Путін розв'язав війну, а розплачуєтесь за неї ви

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до громадян РФ і закликав їх вимагати від президента Путіна припинити війну з Україною.

Своє відеозвернення він оприлюднив в Інстаграмі, передає Укрінформ.

"Українці не хотіли цієї війни, але українці воюватимуть за свою землю, за свої домівки. І в нас розгорнулася справжня народна війна. Кожен бере до рук зброю і захищає свою країну. Путін втягнув вас у війну, а розплачуєтеся за неї ви", - заявив він.

Глава українського МЗС наголосив: увесь світ об'єднався, щоб підтримати Україну й зупинити Путіна. Проти Росії застосовані безпрецедентні в історії санкції, від яких постраждають передусім громадяни РФ.

"У Путіна гроші не закінчаться, у нього все буде добре. А курс рубля в обміннику полетів у прірву. Російські банки відключають від міжнародних систем фінансування, і ви не зможете навіть своїми картками розплатитися. Небо в Європі закрите, ви не зможете сісти на літак і полетіти у відпустку, щоб подивитися світ. І це тільки початок, далі буде гірше. Економіка російська поповзе вниз під тиском санкцій, ціни почнуть зростати, інфляція", - зазначив міністр.

Він додав: влада переконує росіян, що ситуація під контролем, валютні резерви сильні, але це брехня.

"Вам брешуть. Вас хочуть просто сховати від реальності. А реальність у тому, що йде війна... На жаль, страждати від цієї війни доведеться вам, не кажучи вже про загиблих росіян на території України, які повернуться додому в мішках", - сказав Кулеба.

Він наголосив, що Україна ні на кого не нападала і не планує нападати.

"Ми хочемо жити в мирі. Але для цього Путін має зупинити війну та знищення російської економіки, яке вже почалося і від якого постраждаєте ви. Врятуйте свою країну, вимагайте від Путіна зупинити війну", - звернувся Кулеба до росіян.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-