НАТО і надалі підтримуватиме Україну – Столтенберг

НАТО і надалі підтримуватиме Україну – Столтенберг

Укрінформ
НАТО буде продовжувати підтримку України, військовослужбовці якої ведуть бойові дії проти російських окупаційних сил, завдаючи противнику суттєвих втрат.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Брюсселі за підсумками віртуального саміту Альянсу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми перебуваємо у тісному контакті з урядом України та дуже уважно стежимо за подіями. Ситуація все ще залишається дуже швидкозмінною. Ми бачили, що українські сили хоробро ведуть бойові дії та здатні завдати втрат російським силам, які вторглися в країну. Але ситуація дуже хитка та швидко змінюється», - сказав Столтенберг.

За його словами, те, що зараз відбувається, є повномасштабним вторгненням Росії в Україну, з багатьох напрямків та з використанням повітряних, морських та сухопутних спроможностей. Такий сценарій передбачали розвідувальні служби Альянсу, спостерігаючи за російським військовим нарощуванням поблизу кордонів України. Рух російських сил у напрямку Києва та агресивна риторика країни-агресора свідчать про її намір щодо зміни демократично обраної влади України.

«Союзники по НАТО під час саміту розповіли про те, яку підтримку надають Україні, що готові продовжувати надавати таку підтримку - військову, фінансову та гуманітарну. Ми маємо зважати на те, як розвиватимуться події, але послання від лідерів країн НАТО, а також Фінляндії та Швеції полягає в тому, що ми тут для того, щоб підтримати Україну. Ми робимо це вже протягом багатьох років і робитимемо надалі», - наголосив очільник Альянсу.

Відповідаючи на уточнювальне запитання кореспондента Укрінформу, чи продовжуватимуть союзники поставляти в Україну оборонне обладнання, включаючи засоби протиповітряної оборони, генеральний секретар НАТО сказав: «Союзники та партнери проінформували сьогодні про типи озброєння та підтримки, що надається Україні. Це включає, у тому числі, системи протиповітряного захисту. Тож союзники по Альянсу надавали та продовжують надавати Україні військову підтримку, а також різного роду обладнання. Ми всі усвідомлюємо, що це складна ситуація, і важко передбачити, які будуть можливості у майбутньому. Але союзники надають таку підтримку та дуже віддані продовженню такої допомоги», - наголосив керівник Альянсу.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-