У ЄС обіцяють потужні санкції проти Росії протягом 24 годин - Кулеба

У ЄС обіцяють потужні санкції проти Росії протягом 24 годин - Кулеба

Відео
Укрінформ
Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель пообіцяв, що Європейський Союз запровадить потужні болісні санкції проти Росії протягом 24 годин.

Про це повідомив міністра закордонних справ Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.  

«Я поговорив з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем, він запевнив мене у відповідь на мій заклик, що нові потужні болісні санкції ЄС проти Росії будуть запроваджені протягом наступних 24 годин», - сказав Кулеба.

Він додав, що також найближчим часом будуть оголошені санкції США проти Росії.

Кулеба поінформував, що вже майже 50 країн абсолютно чітко звинуватили Росію в агресії, «і ця кількість буде зростати».

Очільник МЗС закликав українців боротися, триматися і максимально підтримувати українських військових.

«Ніхто, і це правда, не буде воювати за нас – ми й самі здатні це робити, але нам будуть допомагати в цьому», - запевнив Кулеба.

Він поінформував, що Україна закликає партнерів якнайшвидше допомогти нашій країні зброєю, запровадженням санкцій і надати гуманітарну підтримку.

Кулеба також повідомив, що наразі перебуває на шляху в Україну з Нью-Йорка, де він виступав на Генасамблеї ООН, і незабаром продовжить координувати роботу міністерства вже з Києва.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив початок вторгнення на територію України. Близько 4 ранку 24 лютого Росія розпочала війну та завдала ударів по українським містам.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-