Макрон обіцяє санкції Росії та підтримку Україні

Макрон обіцяє санкції Росії та підтримку Україні

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон обіцяє Росії через її військовий напад на Україну застосування «співмірних санкцій», а також - безумовну підтримку Україні.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у своєму зверненні до французької нації у зв’язку з рішенням Росії розпочати війну проти України .

Зокрема, щодо санкцій, то, за словами Макрона, «вони будуть співмірні з тією агресією, яка спричинена, як на військовому та економічному рівні, так і в енергетичній сфері. Ми не проявимо слабкості, ми без вагань будемо підтримувати Україну, і ми візьмемо на себе всю відповідальність за захист безпеки та суверенітету наших європейських союзників», – наголосив глава французької держави.

Макрон зазначив, що відповідні нові рішення будуть прийняті G7 цього четверга, а також сьогодні Європейською радою в кінці дня в Брюсселі та під час саміту НАТО, запланованого на п’ятницю.

«Ми будемо притягувати Росію до відповідальності перед Радою Безпеки ООН і намагатимемося зміцнити міжнародну єдність», – заявив президент Франції.

Виступаючи на фоні українського прапору, Макрон наголосив: “Я хочу привітати мужність і рішучість українського народу. Його свобода – це наша свобода.

За його словами, порушивши своє слово, відмовившись від дипломатичного шляху, обравши війну, Путін не лише напав на Україну. «Він вирішив здійснити найсерйознішу атаку на мир, на стабільність у нашій Європі», - підкреслив Макрон.

«На цей акт війни ми відповімо без слабкості, з холоднокровністю, рішучістю і єдністю», - заявив глава французької держави.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-