Україна закликала Туреччину закрити Босфор і Дарданелли для російських кораблів

Україна закликала Туреччину закрити Босфор і Дарданелли для російських кораблів

Укрінформ
Україна звернулася з офіційним зверненням до Туреччини про закриття проток Босфор і Дарданелли для російських кораблів.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар у заяві сьогодні в Посольстві України в Анкарі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз найголовніше - підтримка України. Звертаюся до турецького народу та турецької влади допомогти Україні. Закликаємо закрити повітряний простір, закрити прохід через Босфор і Дарданелли для російських військових кораблів. Офіційний запит надіслано турецькій сторони», - сказав Боднар.

Посол поінформував про останню ситуацію в Україні та дії Росії в рамках воєнної агресії проти України, запровадження в країні воєнного стану, втрати серед цивільного населення.

Також посол закликав запровадити санкції проти Росії та її активів на території Туреччини та унеможливити заробляння Росією грошей на війну.

«Для нас важлива військова підтримка оборонним озброєнням, фінансова та гуманітарна підтримка. Закликаю допомогти тим громадянам України, які зараз перебувають на території Туреччини та потребують додаткової допомоги і захисту», - сказав посол.

Як повідомляв Укрінформ, вчора Путін ухвалив рішення про проведення спеціальної військової операції із «захисту Донбасу». Державний кордон України піддався атаці в Луганській, Сумській, Харківській, Чернігівській та Житомирській областях. Верховна Рада затвердила указ Президента щодо введення воєнного стану на всій території країни.

Як повідомлялося, в Україні із 05:30 24 лютого запроваджено воєнний стан на всій території.

Росія вранці 24 лютого завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Зокрема, російські війська нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах в Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних сил України.

Державний кордон України на ділянці з Росією та Білоруссю зазнав атаки з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю. Російська броньована техніка порушила український кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях. Крім того, атаки відбуваються з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та із АР Крим.

Президент Володимир Зеленський закликав світ накласти на президента Російської Федерації Володимира Путіна всі можливі санкції і врятувати Україну та весь демократичний світ.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-