Генсек НАТО закликав Росію негайно припинити військові дії проти України

Генсек НАТО закликав Росію негайно припинити військові дії проти України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію негайно припинити військові дії проти України та підтвердив тверду підтримку України всіма союзниками по Альянсу.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві генсека НАТО, оприлюдненный на сайті Північноатлантичного альянсу.

«Я рішуче засуджую російську безумну та неспровоковану атаку на Україну, яка піддає ризику людські життя. Незважаючи на наші постійні попередження та невтомні дипломатичні зусилля, Росія обрала шлях агресії проти суверенної та незалежної країни», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що такі дії Росії є кричущим порушенням міжнародного права та спричиняють серйозну загрозу для всієї євроатлантичної безпеки.

«Я закликаю Росію негайно зупинити військові дії та поважати суверенітет і територіальну цілісність України. Союзники зустрінуться, щоб ухвалити рішення щодо наслідків російських агресивних дій. Ми стоїмо поряд з народом України у цей жахливий час. НАТО зробить все можливе для захисту й оборони всіх союзників», - наголосив Столтенберг.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Зокрема, російські війська нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах в Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних сил України.

Державний кордон України на ділянці з Росією та Білоруссю зазнав атаки з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю.

Російська броньована техніка порушила український кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-