Президенти Єврокомісії та Євроради закликали Росію негайно зупинити війну проти України

Президенти Єврокомісії та Євроради закликали Росію негайно зупинити війну проти України

Укрінформ
Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської ради Шарль Мішель виступили зі спільною заявою, в якій рішуче засудили неспровокований напад Росії на Україну, та закликали російське керівництво негайно припинити агресію та відвести війська від України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської ради.

«Ми засуджуємо у найбільш рішучих термінах російську безпрецедентну військову агресію проти України. Шляхом цих неспровокованих та невиправданих військових дій Росія масовано порушує міжнародне законодавство та підриває європейську і глобальну безпеку та стабільність. Ми закликаємо Росію негайно припинити напад, вивести своїх військових з України та повною мірою поважати територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Таке використання сили та насильство не мають місця у 21 столітті», - йдеться у спільній заяві.

Читайте також: Захід рішуче відповість на агресію РФ – Джонсон у розмові з Зеленським

Як зазначається у повідомленні, президент Європейської ради Шарль Мішель негайно скликав надзвичайну зустріч Європейської ради. Лідери ЄС зустрінуться сьогодні для обговорення кризи та подальших обмежувальних заходів, що матимуть масивні та важкі наслідки для Росії за її вчинки, у тісній координації з трансатлантичними партнерами Євросоюзу. Президент фон дер Ляєн представить подальший пакет санкцій, підготовка якого завершена у Європейській комісії, і який Європейська рада швидко ухвалить.

Президенти Європейської ради та Єврокомісії зауважили, що вони координують відповідь на напад Росії з міжнародними партнерами, включаючи НАТО та «Велику сімку», лідери яких зустрінуться сьогодні.

Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-