Макрон підтвердив відданість суверенітету та територіальній цілісності України

Макрон підтвердив відданість суверенітету та територіальній цілісності України

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові обговорив з Президентом України Володимиром Зеленським підтримку України в економічних, фінансових та оборонних питаннях.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу.

Президенти двох країн підбили підсумки останніх подій у ситуації на сході країни.

Глава французької держави підтвердив свою підтримку України, відданість суверенітету та територіальній цілісності країни. Він також високо оцінив холоднокровність українського Президента у нинішній ситуації.

“Вони обговорили підтримку, яку Франція вже надала і надаватиме Україні в економічних і фінансових питаннях, а також оборонне обладнання. Підтримка, яку Європейський Союз може надати Україні, також буде внесена до порядку денного позачергового засідання Європейської Ради у четвер, 24 лютого 2022 року”, - йдеться у президентському комюніке.

Читайте також: Зеленський подякував Макрону за допомогу у зміцненні обороноздатності України

Як повідомляв Укрінформ, після розмови з Макроном, Зеленський зазначив, що президенту Франції за ухвалене рішення надати Україні індивідуальні оборонні засоби та системи розмінування. Також він звернувся до Франції як до країни, що головує в Раді Європейського Союзу, щодо макрофінансової підтримки.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-