Дуда: Маємо сказати «стоп» неоімперіалістичній політиці Росії

Дуда: Маємо сказати «стоп» неоімперіалістичній політиці Росії

Укрінформ
Європейський Союз і НАТО мусять показати єдність і сказати "стоп" неоімперіалістичній політиці Росії.

Про це заявив Президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції з президентами України Володимиром Зеленським та Литви Гітанасом Наусєдою у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми слідкуємо за кожним черговим кроком, який робить Росія, президент Путін, кожним його черговим рішенням. Ми слідкуємо дуже уважно за цим. Вважаємо, що, на жаль, вони є загрозою не лише для України, але для всього нашого регіону, окремо для східного флангу НАТО і цілого Європейського Союзу», - сказав Дуда.

Читайте також: Україна, Польща та Литва єдині в оцінках злочинів РФ – Зеленський

Він наголосив, що зараз знищується система архітектури безпеки в Європі, яка гарантувала спокій останні десятиліття. На думку політика, це велике випробування для європейської солідарності і єдності Євросоюзу і НАТО.

На переконання Президента Польщі, основна мета Путіна – показати слабкість ЄС і НАТО.

«В цей складний час ми мусимо показати єдність, подолати всі суперечності і різні погляди на ситуацію. Ми мусимо сказати чітке «стоп» неоімперіалістичній політиці Росії. І пам’ятаймо, боротьба не йде лише за суверенітет України, - це насамперед про нову архітектуру безпеки у світі, про яку ми всі повинні дбати», - підкреслив польський лідер.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок та середу в Україні з робочими візитами перебувають президенти Литви і Польщі.

21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Рада Федерації 22 лютого дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-