Стефанішина: Обговорення санкцій - не час для «лінгвістичної акробатики»

Стефанішина: Обговорення санкцій - не час для «лінгвістичної акробатики»

Укрінформ
В обговоренні нових санкцій Євросоюзу проти Росії не час для «лінгвістичної акробатики», адже чим довше це триватиме, тим більше свободи дається президентові РФ Володимиру Путіну.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю DW, передає Укрінформ.

«Путін піде настільки далеко, наскільки йому дозволять. Це доволі ясно, всі це мають зрозуміти. Тепер, коли Євросоюз обговорює нові санкції, не час для лінгвістичної акробатики, обговорень, чи достатнім є вторгнення для того, щоб застосувати якісь обмеження», - наголосила Стефанішина, зауваживши, що не лише Україна має стримувати Росію.

За її словами, тепер усім зрозуміло, що російська регулярна армія перебуває на території України і що нам погрожують подальшою анексією території.

Читайте також: Шмигаль подякував міжнародним партнерам за санкції проти Росії

«Чим довше триватиме «лінгвістична гімнастика», тим більше свободи для втілення будь-якого сценарію дається Путіну», - сказала віцепрем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" і підписав відповідні укази.

22 лютого на екстрено скликаній пресконференції у Кремлі Путін заявив, що Росія визнає так звані "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей.

Рішення Росії визнати самопроголошені "республіки" на тимчасово окупованих територіях сходу України спричинило негативну реакцію світових лідерів, організацій та країн. У їхніх заявах ідеться про те, що визнання незаконних утворень на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей є порушенням міжнародного права, грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України.

Через нову агресію Російської Федерації проти України президент США Джо Байден оголосив про запровадження санкцій безпосередньо проти РФ. За його словами, вони, зокрема, повністю блокуватимуть діяльність двох великих російських фінансових інституцій – ВЕБ-банку та військового банку. Крім того, будуть впроваджені жорсткі санкції проти російського суверенного боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-