РФ до останнього вимагатиме від Заходу гарантій, що Україна не вступить у НАТО - Огризко

РФ до останнього вимагатиме від Заходу гарантій, що Україна не вступить у НАТО - Огризко

Укрінформ
Директор Центру дослідження Росії, ексміністр закордонних справ Володимир Огризко прогнозує, що Росія відмовиться від своїх «ультиматумів» Заходу, але до останнього вимагатиме письмових гарантій невступу України до НАТО.

Таку думку він висловив у інтерв’ю Укрінформу.

“Я думаю, в підсумку це все (російські “ультиматуми” Заходу – ред.) буде відкинуто, але Росія буде битися до останнього, щоб Захід дав їм «бумажку», що Україна не вступить до НАТО – це для неї ключовий елемент”, - вважає дипломат.

На його думку, західним партнерам треба відмовитися від нав’язаної Росією дискусії щодо неподільності безпеки.

Читайте також: Україні пощастило, що світова демократія «записала» нас до себе – Огризко

У цьому контексті дипломат звернув увагу на той факт, що Російська Федерація за питомою вагою у світовій економіці займає близько 1,3 відсотка, а колективний Захід – понад 50 відсотків. Також незіставними є військові потенціали.

“Так, у Росії є ядерна зброя – це єдиний інструмент, яким вона користується, а ще – такі «козирі», як шантаж, блеф і брехня, пропаганда. Але в усьому треба шукати позитив: мені здається, що нашим західним партнерам це вже потроху набридає”, - припустив Огризко.

Як повідомляв Укрінформ, союзники по НАТО послідовно закликають Москву припинити військове нарощування навколо України та здійснити деескалацію напруження, до вирішення питань безпеки шляхом діалогу та перемовин.

Читайте також: Путін діє чітко за книжкою Гітлера – тимчасово повірений України у Вірменії

НАТО та США передали Москві письмову відповідь на проєкти угод про «гарантії безпеки», що були надані їм російською стороною у грудні минулого року, та відкинули ультимативні вимоги Кремля відмовитися від політики «відкритих дверей» НАТО і згорнути військову присутність Альянсу в країнах, що межують з РФ.

Президент РФ Володимир Путін звинуватив США та НАТО в «ігноруванні» російських безпекових пропозицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-