Корнієнко відкрив засідання Ради, у залі – 207 депутатів

Корнієнко відкрив засідання Ради, у залі – 207 депутатів

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко відкрив пленарне засідання парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у сесійній залі зареєструвалися 207 народних депутатів.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", – сказав перший віцеспікер парламенту.

Так, народні депутати планують звернутися до Ради національної безпеки і оборони України з пропозицією запровадити санкцій проти депутатів Державної думи РФ (проєкт постанови №7064).

Окрім цього, парламентарії мають намір засудити агресивні дії Російської Федерації та закликати світову спільноту застосувати всі можливі економічні санкції проти РФ, не очікуючи масштабного вторгнення на територію України, звернутися до міжнародних партнерів з проханням надати Українській державі військову допомогу, в тому числі зброю оборонного призначення (проєкт постанови №7099).

Народні депутати також мають намір розглянути в першому читанні законопроєкти "Про право на цивільну вогнепальну зброю" (№5708 та альтернативний) і супровідний до нього "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України "Про право на цивільну вогнепальну зброю" (№5709).

Окрім цього, парламентарії планують розглянути в першому читанні законопроєкти "Про внесення змін до деяких законів України щодо певних питань управління майном для потреб Збройних Сил України" (№5801), "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з трансплантації анатомічних матеріалів людині)" (№5610).

Читайте також: Керівництво Ради закликало українців до єдності

Депутати також планують ратифікувати низку міжнародних документів.

Як повідомлялося, Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб відправити звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані «Л/ДНР».

21 лютого Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

22 лютого Путін заявив, що кордони квазіреспублік "ДНР" і "ЛНР" прописані в їхніх конституціях і вони збігаються з кордонами Донецької та Луганської областей у складі України.

Лідери країн ЄС, США та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права і власних міжнародних зобов’язань РФ.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процес мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-