Україна визначить свою подальшу позицію щодо «Мінська» додатково – Кулеба

Україна визначить свою подальшу позицію щодо «Мінська» додатково – Кулеба

Укрінформ
Україна додатково визначить свою подальшу позицію щодо Мінських угод.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Мінські угоди – це делікатне питання з низки причин. Тому що, з одно боку, в них є політичний блок, з іншого - в них є також безпековий блок, тому ми розуміємо і ви вже чули позицію Президента про те, що де-факто Росія вийшла з Мінських угод», - сказав він.

Глава української дипломатії підкреслив, що «не ведучись на провокації Росії, ми свою подальшу позицію, своє подальше ставлення до Мінських угод визначимо додатково».

Кулеба звернув увагу, що відучора питання Мінських угод більше не є центральним в дискусії про відновлення територіальної цілісності на сході України і гарантування непорушності наших кордонів.

«Ситуація стала набагато ширшою, і зараз ми будемо основний фокус робити на застосуванні механізму Будапештського меморандуму, за яким Україні були надані певні гарантії безпекові», - зауважив міністр.

Кулеба додав, що Київ продовжує наполягати на терміновому скликанні саміту постійних членів Ради безпеки ООН плюс Україна, Німеччина та Туреччина для обговорення поточної безпекової ситуації та ухвалення рішень щодо її врегулювання.

«Ми не зупинимося ні перед чим для захисту наших інтересів і застосуємо всі механізми для цього… Зараз все, що існує у світі, буде використано для захисту наших інтересів», - підкреслив глава МЗС.

Читайте також: Країни Заходу мають консенсус щодо жорстких санкцій проти Росії – Кулеба

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги.

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що це рішення може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень у рамках Норманді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-