Рішення Путіна визнати так звані «Л/ДНР» суперечить Мінським угодам - Кіннунен

Рішення Путіна визнати так звані «Л/ДНР» суперечить Мінським угодам - Кіннунен

Укрінформ
Рішення Росії визнати так звані «ДНР» і «ЛНР» порушує суверенітет і територіальну цілісність України та суперечить Мінським домовленостям.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунена.

"Я глибоко шкодую з приводу цього рішення, оскільки воно багато в чому суперечить Мінським домовленостям, включаючи ту мету, що окремі райони Донецької та Луганської областей входять до складу України з особливим статусом. Як і всі держави ОБСЄ, Росія зобов’язана поважати суверенітет та територіальну цілісність інших, у тому числі України", - йдеться у заяві.

За словами Кіннунена, надзвичайно важливим є те, щоб це "не призвело до нових військових дій і кровопролиття".

Читайте також: Визнання так званих «Л/ДНР» порушує Мінські угоди - президентка Європарламенту

Представник чинного голови ОБСЄ також заявив, що дипломатія і переговори не мають альтернативи, і він залишається готовим "продовжувати діалог з усіма учасниками дискусій у Тристоронній контактній групі".

Як повідомлялося, президент Росії підписав у понеділок укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Фото: LEHTIKUVA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-