Проти України ведеться потужна інформаційна провокація - Данілов

Проти України ведеться потужна інформаційна провокація - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що проти України ведеться потужна інформаційна провокація.

Про це Данілов сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми неодноразово заявляли, що на сьогодні йде велика, потужна перш за все інформаційна провокація щодо нашої країни. Ви можете скільки завгодно читати різних речей. Дивіться на офіційні відповіді, офіційне інформування від наших офіційних органів», - сказав Данілов.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, якою буде реакція Києва на підписання Путіним указу про визнання так званих «Л/ДНР», він закликав дочекатися заяви Президента України.

Секретар РНБО також зазначив, що засідання Радбезу ще триває, оскільки потрібно ухвалити низку важливих рішень. «Як тільки Рада національної безпеки та оборони прийме рішення, ми одразу вас проінформуємо», - запевнив Данілов.

Читайте також: Данілов повідомив, що засідання РНБО триває

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб відправити звернення до Путіна з проханням визнати так звані «Л/ДНР». У Кремлі заявили, що визнання цих незаконних формувань не корелюється із Мінськими домовленостями.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Читайте також: Путін порушує міжнародне право, суверенітет та територіальну цілісність України – Джонсон

З 17 лютого розпочалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових "республік" ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку насамперед з населених пунктів на лінії розмежування через нібито наступ ЗСУ. У суботу в "ЛНР" і "ДНР" була оголошена загальна мобілізація чоловіків.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій, і закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-