Данілов повідомив, що засідання РНБО триває

Данілов повідомив, що засідання РНБО триває

Укрінформ
Засідання Ради національної безпеки і оборони триває, наразі відбувається відпрацювання великої кількості документів.

Про це під час брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає Укрінформ.

«РНБО скликав Президент з урахуванням ситуації, яка відбувалася сьогодні в Російській Федерації та на частинах території Донецької і Луганської областей. Засідання РНБО не є закритим, воно триває. Президент за необхідності найближчим часом збере знову всіх членів РНБО. Ми засідання не закривали. На засіданні РНБО було заслухано сектор безпеки й оборони стосовно стану справ у нашій країні, на наших кордонах. Крім того, була окрема доповідь генерального прокурора Ірини Венедіктової. Були виступи членів РНБО. Найближче засідання відбудеться найближчим часом, всі члени Радбезу знаходяться на своїх робочих місцях», - розповів Данілов.

Він також повідомив, що сектор безпеки й оборони переведений у режим 24/7.

Читайте також: Зеленський скликав РНБО

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін під час 55-хвилинного виступу в ефірі російських телеканалів заявив про визнання незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР». Після чого була показана церемонія підписання Путіним відповідних указів.

Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб відправити звернення до Путіна з проханням визнати так звані «Л/ДНР». У Кремлі заявили, що визнання цих незаконних формувань не корелюється із Мінськими домовленостями.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Читайте також: Офіс генпрокурора відкрив справу через заклики влади РФ до зміни кордонів України

17 лютого почалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових "республік" ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку насамперед з населених пунктів на лінії розмежування через нібито наступ ЗСУ. У суботу в "ЛНР" і "ДНР" була оголошена загальна мобілізація.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій і закликав не вірити брехні окупантів.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок ввечері поговорив телефоном з президентом РФ Володимиром Путіним та засудив плани Росії визнати так звані "ДНР і "ЛНР". Він заявив, що такий крок стане одностороннім порушенням Мінських домовленостей з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-