Визнання Путіним «Л/ДНР» потребує негайної реакції Заходу у вигляді санкцій - Яценюк

Визнання Путіним «Л/ДНР» потребує негайної реакції Заходу у вигляді санкцій - Яценюк

Укрінформ
Визнання так званої незалежності «ДНР» і «ЛНР» - це ще один міжнародний злочин Путіна проти Української держави, і таке рішення потребує негайної реакції Заходу у вигляді нових санкцій.

Про це заявив експрем’єр-міністр, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу політсили.

За його словами, по факту це ще одна юридична анексія української території.

"Цим Путін вийшов з Мінських угод, які він же й підписував. Цим Путін визнав, що саме він є стороною конфлікту, саме він є тією стороною, яка загарбала українську територію, а не якісь так звані "ЛНР", "ДНР" чи якісь там сепаратисти. Він особисто”, - підкреслив Яценюк.

Він наголосив: це ще один міжнародний злочин, і фактично наступним рішенням Путін введе туди війська: "Або свої, або, скоріш за все, він прикриється і введе війська ОДКБ”.

Читайте також: Путін оголосив про визнання незалежності «Л/ДНР»

Політик зазначив, що Президент Зеленський повинен невідкладно скликати засідання Верховної Ради та взяти в ньому участь: “Повинні бути прийняті всі міжнародно-правові рішення української влади про невизнання так званої незалежності”.

Також, на переконання Яценюка, Зеленський повинен закликати членів Великої п’ятірки у Раді Безпеки ООН скликати невідкладне засідання РБ з приводу порушення Росією статуту Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також: Вашингтону варто по пунктах назвати Росії, які санкції її очікують – Тейлор

“Зеленський повинен просити наших західних партнерів про запровадження санкцій проти Путіна за порушення міжнародного права і за те, що Путін фактично своїм рішенням узаконює вкрадену в України територію”, - підкреслив Яценюк.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-