Вашингтону варто по пунктах назвати Росії, які санкції її очікують – Тейлор

Вашингтону варто по пунктах назвати Росії, які санкції її очікують – Тейлор

Укрінформ
Для посилення стримувального ефекту російської агресії проти України адміністрація Байдена могла би зараз чітко й по пунктах оголосити список санкцій, які будуть введені в разі вторгнення російських військ.

Про це розповів у коментарі Укрінформу експосол США в Україні, нині віце-президент Інститут миру Сполучених Штатів Вільям Тейлор.

«Я би сказав, що ми можемо зробити – й до речі, Президент Зеленський згадав про це недавно – заявити конкретно, які санкції ми плануємо запровадити проти Росії, якщо вона вирішить вторгнутися»,- зауважив колишній американський посол.

Він зазначив, що попри окремі сигнали від адміністрації, Сполучені Штати досі «не були дуже конкретними» в цьому питанні.

Читайте також: Австрія готова підтримати жорсткі санкції ЄС проти Росії – канцлер

«Тож, я думаю, Президент Зеленський запропонував гарну ідею»,- додав Тейлор.

Коментуючи заяви Білого дому про те, що Росія прийняла рішення щодо вторгнення, колишній високопоставлений дипломат зазначив, що президент Байден насправді зробив два акценти.

«По-перше, на його (глави Білого дому – ред.) переконання, президент Путін прийняв рішення щодо вторгнення. Але президент Байден також сказав і другу річ, що Путін досі може змінити своє рішення до того, як натиснути на гачок», - нагадав Тейлор.

Читайте також: Євросоюз розширив «кримські» санкції - у список додали п’ятьох членів Держдуми РФ

У цьому зв’язку він зазначив, що в Вашингтоні не вважають, що Путін уже зробив незворотне.

«Ми не бачимо, щоби танки або піхота, літаки чи кораблі перетнули кордон України. Допоки вони не дійшли до цього, ми надалі намагатимемося стримати (російську агресію – ред.)», - сказав Тейлор.

У цьому зв’язку він висловив сподівання, що Путін прийме рішення відмовитися від нової масштабної агресії проти України та сісти за стіл переговорів.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок кремлівський лідер Володимир Путін скликав позачергове засідання Ради безпеки РФ на тлі загострення ситуації в ОРДЛО з російського боку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-