Кулеба вважає помилкою, що Україна відмовилась від ядерної зброї

Кулеба вважає помилкою, що Україна відмовилась від ядерної зброї

Укрінформ
Деякі країни мають відчувати відповідальність за те, що Україна віддала ядерний потенціал, але дані їй гарантії безпеки провалилися, і сумлінно працювати над пошуком правильних і ефективних гарантій.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю CBS News, передає Укрінформ.

«Враховуючи те, що ми віддали наш ядерний потенціал, що дані нам гарантії безпеки провалилися, я гадаю, деякі країни мають відчувати відповідальність за це і сумлінно працювати над пошуком правильних і ефективних безпекових гарантій для України», - доповнив Кулеба.

Зокрема, Кулеба ствердно відповів на питання журналістки: «Чи ви оглядаєтеся в минуле і кажете - ми не мали віддавати нашу ядерну зброю, це була помилка?»

Міністр також частково погодився, відповідаючи на питання, чи відчуває Україна, що США заборгували їй.

Читайте також: Україна вчетверте скликає консультації гарантів Будапештського меморандуму

Глава української дипломатії висловив переконання, що сьогоднішнє життя дає чудову нагоду виправити помилки, скоєні в історії.

Як повідомлялося, 19 лютого на Мюнхенській безпековій конференції Президент України Володимир Зеленський заявив про ініціювання проведення консультацій у рамках Будапештського меморандуму.

Будапештський меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї — міжнародна угода, укладена 5 грудня 1994 року між Україною, Росією, Великою Британією та США про гарантії Україні у зв'язку з набуттям нею неядерного статусу. Того ж дня Україна приєдналась до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-