Російські хакери відповідальні за кібератаку на українські банки – Білий дім

Російські хакери відповідальні за кібератаку на українські банки – Білий дім

Відео
Укрінформ
Російські хакери стоять за низкою останніх кібератак типу DDoS, які ненадовго паралізували українські банківські та урядові веб-сторінки. 

Як передає Укрінформ, про це заявила заступник радника з національної безпеки США Енн Нойбергер.

«Сполучені Штати вважають, що кібернапад на український уряд, включно з мережами військової та життєво важливої інфраструктури, здійснили вірогідно російські кіберактори», - заявила вона.

Читайте також: Кібератаки 15 лютого були частиною інформаційно-психологічних операцій – фахівці

При цьому заступник радника зазначила, що, за оцінками американської сторони саме «Росія несе відповідальність за DDoS-атаки, що відбулися на початку цього тижня». Окрім того, вона уточнила, що масштабні кібератаки на українські банки – справа уряду РФ.

Представниця Білого дому також не виключила, що РФ може використати ці кібернапади, зокрема, для підготовки можливого вторгнення до України.

Читайте також: Штати заявили про причетність Росії до кібератак на урядові установи України

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня Україна зазнала безпрецедентних за потужністю DDoS-атак. Крім сайтів Міноборони, Збройних сил, низки інших держорганів, нападу зазнали й ресурси НБУ, портал і застосунок «Дія» (якими користуються 14 мільйонів українців), державних Ощадбанку і Приватбанку, що надають мільйонам наших співвітчизників послуги онлайн-банкінгу, а також комерційні банки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-