Штати заявили про причетність Росії до кібератак на урядові установи України

Штати заявили про причетність Росії до кібератак на урядові установи України

Укрінформ
Сполучені Штати заявили про причетність Росії до останніх кібератак, націлених на електронні мережі урядових установ України, Міністерства оборони, фінансової та іншої критично важливої інфраструктури.

Про це заявила в п’ятницю під час брифінгу у Вашингтоні заступниця радника Білого дому з питань нацбезпеки, кібер-сфери та нових технологій Енн Нюбергер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати вважають, що кібернапад на український уряд, включно з мережами військової та життєво важливої інфраструктури, здійснили вірогідно російські кіберактори», - заявила представниця адміністрації США.

При цьому вона зазначила, що, за оцінками американської сторони саме «Росія несе відповідальність за DDoS-атаки, які відбулися на початку цього тижня». Крім того, вона уточнила, що масштабні кібератаки на українські банки – справа рук уряду РФ.

Представниця Білого дому також не виключила, що Росія може використати ці кібернапади, в тому числі, для підготовки можливого вторгнення в Україну.

Читайте также: СБУ ліквідувала «фабрику» фейкових акаунтів, якою керували з РФ

Як повідомляв Укрінформ, Україна зазнала безпрецедентних за потужністю DDoS-атак. Крім сайтів Міноборони, Збройних сил, низки інших держорганів, нападу зазнали й ресурси НБУ, портал і застосунок «Дія» (якими користуються 14 мільйонів українців), державних Ощадбанку і Приватбанку, котрі надають мільйонам наших співвітчизників послуги онлайнбанкінгу, а також комерційні банки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-