Глави МЗС ФРН і Франції засудили порушення режиму припинення вогню на сході України

Глави МЗС ФРН і Франції засудили порушення режиму припинення вогню на сході України

Укрінформ
Міністри закордонних справ Німеччини Анналена Бербок і Франції Жан-Ів Ле Дріан висловили велике занепокоєння збільшенням кількості порушень режиму припинення вогню на лінії зіткнення останніми днями та щодо ситуації на сході України та на українських кордонах.

Про це йдеться в спільній заяві, зробленій у Мюнхені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми засуджуємо використання важкого озброєння та невибіркові обстріли цивільних районів, що є явним порушенням Мінських домовленостей», - йдеться у заяві.

Обидва міністри звернули увагу на заяву «лідерів» самопроголошених «Донецької та Луганської народних республік» про евакуацію жителів регіону до Росії в якості так званого запобіжного заходу напередодні можливого українського нападу.

«Ми не бачимо жодних доказів на підтримку цих звинувачень і закликаємо Росію використати свій вплив на самопроголошені республіки, щоб закликати до стриманості та сприяти деескалації», - йдеться у заяві.

Глави МЗС ФРН і Франції висловили побоювання, що інсценовані інциденти можуть бути використані як привід для можливої ​​військової ескалації.

Читайте також: Денісова – про евакуацію з ОРДЛО: Старших людей і дітей вивозять фактично силоміць

Вони привітали сьогоднішню спробу Спеціального представника ОБСЄ скликати позачергове засідання Тристоронньої контактної групи, щоб розрядити напруженість і почати діалог щодо поточної ситуації. Та жаль, що де-факто представники самопроголошених «народних республік» відмовилися від участі в цій зустрічі.

Міністри продовжують наголошувати на своїй стурбованості з приводу «масового нарощування військових сил Росії в Україні та навколо неї», і ми закликають Росію зробити свій внесок у деескалацію шляхом суттєвого відведення військових сил поблизу кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-