Росія підтягує нові війська до України замість обіцяного відведення - Блінкен

Росія підтягує нові війська до України замість обіцяного відведення - Блінкен

Укрінформ
Росія не виконує своєї обіцянки про відведення військ від кордону України, натомість до кордону рухаються нові війська.

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав у ході Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє власкор Укрінформу.

«Навіть попри на те, що ми робимо все можливе для роз'яснення того, що розбіжності мають вирішуватися дипломатичним шляхом, через діалог, через дипломатію, ми глибоко занепокоєні, що це не той шлях, який Росія обирає. Все, що ми бачимо за останні 24-48 годин, є частиною сценарію, який застосовується вже - створення неправдивих провокацій, щоб отримати на них відповідь, і зрештою вчинити нову агресію проти України», - сказав Блінкен.

За його словами, нині важливо говорити й висвітлювати те, що відбувається, бо це може вплинути на Росію та змінити її дії.

Читайте також: Війна між Росією та Україною стане катастрофою – генсек ООН

«Ми залишаємося повністю підготовленими з нашими колегами до використання дипломатичних шляхів, але ми маємо пам’ятати історію. Ви згадали 2014 рік, я також хочу згадати 2008-й рік, Грузію. І ми також маємо бути поінформовані про факти, а вони свідчать про те, що незважаючи на сказане Росіє в останні дні про відведення військ від кордону, цього не відбулося. Навпаки. Ми бачимо додаткові війська, які рухаються до кордону», - наголосив Блінкен.

За словами держсекретаря США, солідарність, яка є зараз безпрецедентною, є вагомим інструментом протидії діям Росії.

Читайте також: Резніков: На українському кордоні - 149 тисяч російських військових

За даними ЗМІ, американська розвідка вважає заяви російського Міноборони про відведення військ від кордону з Україною навмисним обманом, спрямованим на те, щоб ввести в оману США й інші держави, адже Росія продовжує збільшувати своє угруповання поблизу кордону з Україною. Крім того, за даними джерел, Москва може інсценувати теракт або хімічну атаку на російській території і звинуватити у цьому Київ і Вашингтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-