«Слуга народу» закликає всі політичні сили об'єднатися на тлі зростання агресії РФ

«Слуга народу» закликає всі політичні сили об'єднатися на тлі зростання агресії РФ

Заява
Укрінформ
Партія "Слуга народу" закликає всі політичні сили України об'єднатися на тлі зростання агресії з боку Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в заяві "СН", опублікованій головою партії Оленою Шуляк у Телеграмі.

"Ми всі є свідками триваючої збройної агресії РФ проти України. Останні місяці відбувається ескалація ситуації - загрозливо збільшується кількість російських військ уздовж кордону з Україною, в окупованому Криму і в Білорусі. На жаль, усі заяви російських посадовців про відсутність намірів атакувати Україну є не більше, ніж брехлива пропаганда. Тиражовані російськими засобами масової інформації кадри й повідомлення про відведення військ від кордону з Україною, за даними розвідки України, і розвідок партнерських держав, є фейковими і імітацією", - підкреслили в "СН".

Як нагадали в партії, останніми днями Україна також стала об‘єктом нападу в кіберпросторі, сліди якого ведуть в РФ.

Крім того, Росія здійснює загрозливі недружні дії в акваторії Чорного та Азовського морів, які неможливо трактувати інакше, ніж спроба блокади українських портів.

"З особливим цинізмом російські окупаційні війська здійснили обстріл населеного пункту Станиця Луганська, що на Луганщині. З важкого артилерійського озброєння калібру 122 мм противник випустив 32 снаряди. Снаряди влучили в дитячий садочок, де в цей час перебували діти. Унаслідок обстрілу троє працівників дитячого садочка отримали контузії. Військовослужбовці Об’єднаних сил оперативно евакуювали дітей та вихователів в укриття. Також була обстріляна школа у Врубівці, у якій у цей час також йшли заняття, і знаходились діти. Дякувати Богу, що обійшлося без постраждалих серед учнів та вчителів! У цьому селі також зруйновані об’єкти інфраструктури", - наголосили у партії.

У "Слузі народу" підкреслили, що вчинене є "відвертими актами тероризму проти мирних мешканців, які здійснюються російською армією найманців. Армією, якою командують російські офіцери, яка озброєна та фінансується Росією! При цьому Росія традиційно намагається цинічно перекласти відповідальність за ці злочини на Україну і наші Збройні сили".

"У ці складні дні ми підтверджуємо свою відданість пошуку дипломатичних шляхів врегулювання конфлікту, що розпочала Російська Федерація. Разом із тим, ми готові оборонятися та не дозволимо безкарно здійснювати збройні провокації проти цивільних громадян України та її інфраструктури", - заявили в "СН".

Партія закликає Збройні сили України продовжувати "виявляти пильність і стриманість, а в разі необхідності твердість в обороні життів українців та території нашої держави".

"Але враховуючи сьогоднішні брутальні терористичні атаки російських найманців на дітей, ми закликаємо світ посилити санкції проти Путіна і його оточення вже зараз. Негайно", - заявили в "СН".

Читайте також: Кулеба закликав партнерів негайно засудити обстріл Станиці окупантами

Також у "Слузі народу" закликали усі політичні сили України, парламентські та непарламентські партії до єдності у прагненні дати відсіч агресору.

"Час зарити всі “топори війни”, відкинути політичні суперечки і протистояння, всі прагнення заробити додаткових “політичних дивідендів”. Час працювати разом на захист України від ворога, на захист суверенітету і територіальної цілісності держави, на забезпечення майбутнього нації, країни та держави. Україна у нас одна на всіх - незалежно від кольорів партійного прапора чи ідеологічних поглядів. Зберегти країну для нащадків - наше спільне завдання", - наголосили в партії.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська станом на 14 годину 17 лютого 34 рази обстріляли позиції Об’єднаних сил. Унаслідок обстрілів двоє військових та двоє цивільних осіб дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-