Визнанням «Л/ДНР» Путін зажене себе у пастку – Резніков

Визнанням «Л/ДНР» Путін зажене себе у пастку – Резніков

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін може визнати самопроголошені незаконні утворення «ДНР/ЛНР», однак тим самим зажене себе в пастку, адже це автоматично призведе до запровадження санкцій.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив міністр оборони Олексій Резніков, відповідаючи на запитання, чи можливе визнання з боку Путіна незаконних утворень на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

«Так, абсолютно можливе. Цим будуть шантажувати і бравірувати. Я передбачав цей сценарій останній раз місяць тому. Зараз керівник Кремля гратиме: визнаю – не визнаю. Але вони самі потрапляють у власну пастку, тому що визнання цих терористичних організацій, які називають себе псевдореспубліками, насправді означає, що росіяни вийшли з "Мінська". Тоді точно виникає питання пакету санкцій, який вони намагалися всіляко зняти», – вважає Резніков.

Читайте також: Україна не відмовиться від ідеї вступу до НАТО через шантаж Росії – Резніков

За його словами, якщо Україна розпочне прямі переговори з ватажками псевдореспублік ОРДЛО, то «росіяни цієї ж секунди в усі сторони почнуть знову заявляти: ось бачите, ми не агресор, ми взагалі не сторона конфлікту, це їхні внутрішні справи, тому знімайте санкції, а ми пішли в миротворці».

Як повідомляв Укрінформ, Державна дума РФ 15 лютого проголосувала за те, щоб надіслати звернення Путіну з проханням визнати так звані ДНР і ЛНР.

У МЗС України заявили, що у разі визнання незаконних утворень Росія нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України.

Читайте також: Резніков заявив, що зброю в Україні потрібно легалізувати

16 лютого держсекретар США Ентоні Блінкена заявив, що визнання «республіками» незаконних утворень ОРДЛО з боку Путіна означатиме повну відмову Москви від Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-