Рівень санкцій проти Росії, які готують США, здатний зупинити агресора - Маркарова

Рівень санкцій проти Росії, які готують США, здатний зупинити агресора - Маркарова

Укрінформ
Рівень санкцій, які США наразі обговорюють з трансатлантичними партнерами, достатній для того, щоб зупинити російську агресію.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова під час онлайн-включення в ході спеціального телемарафону до Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«США дуже чітко заявили про санкції (проти Росії у разі нового вторгнення в Україну – ред.) і насправді є лідером у згуртуванні всієї трансатлантичної спільноти. І ми вперше, мабуть, можемо сказати, що дійсно рівень санкцій, про які ми зараз розмовляємо, і про які США розмовляють з усіма партнерами, - це той рівень, який здатний зупинити агресора», - сказала Маркарова.

Читайте також: Байден - про агресію Росії: Сполучені Штати готові реагувати

Вона також нагадала, що майже щодня в Україну з США прибувають літаки з оборонною допомогою.

«Ми дуже сподіваємося, що всі дипломатичні зусилля дадуть нам можливість не застосовувати цю зброю, але наявність ефективної зброї у нашої мотивованої армії точно є дуже важливим елементом нашої безпеки», - акцентувала посол України в США.

Як повідомлялося, 14 лютого міністри фінансів країн G7 заявили про готовність введення потужних економічних санкцій проти Росії в разі вторгнення її військ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-