У Ризі пікетували посольство РФ з вимогою припинити агресію проти України

У Ризі пікетували посольство РФ з вимогою припинити агресію проти України

Фото
Укрінформ
У столиці Латвії активісти Конфедерації українців Латвії «ВІЧЕ» вийшли на пікет до посольства РФ у рамках всесвітньої акції #StandWithUkraine –проти агресивної політики та військової ескалації Росії вздовж кордонів України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні дуже тривожний час для України. Тому ми маємо чітко висловлювати свою позицію Росії, аби запобігти новій агресії», - сказав головуючий у «Віче» Валерій Оленійчук.

У ризькому пікетуванні у рамках акції #StandWithUkraine взяли участь двадцять активістів (заявлена кількість в умовах пандемії COVID-19), воно відбувалося під українськими, латвійськими прапорами, з плакатами, запропонованими Світовим конгресом українців, «Stop the War against Ukraine!».

На акції були присутні представники українського телебачення, які поспілкувалися з деякими активістами.

Як відомо, 14-20 лютого в Ризі проходить тиждень солідарності з народом України. Він розпочався у понеділок з підйому українського прапора на будівлі Ризької мерії. У вівторок ввечері в головному храмі латвійської столиці, Домському соборі, відбулося екуменічне Богослужіння за Україну, в якому взяли участь представники найбільших християнських конфесій Латвії, в тому числі архієпископ Латвійської євангелічно-лютеранської церкви Яніс Ванагс. У ході Богослужіння настоятель парафії УГКЦ у Ризі о. Роман Сапужак провів молитву за мир в нашій країні українською мовою.

У Ризі пікетували посольство РФ з вимогою припинити агресію проти України / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

У середу зранку мер Риги Мартіньш Стакіс, віцемер Едвардс Смілтенс та посол України в Латвії Олександр Міщенко відвідали Ризьку Українську середню школу, де серед іншого відкрили акцію «Діти малюють майбутнє України».

Читайте також: У Варшаві під посольством Росії відбудеться акція «Скажи російським окупантам ні»

Як повідомлялося, Росія накопичує військові підрозділи поблизу кордону та на тимчасово окупованих територіях України. Ці військові приготування Кремль прагнув використовувати для прямого шантажу США та НАТО, висунувши ультиматум з вимогою гарантувати відмову Альянсу від розширення на схід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-