Україну відвідає група депутатів Сейму Литви

Україну відвідає група депутатів Сейму Литви

Укрінформ
Група депутатів Сейму Литви на чолі з віцеспікером Паулюсом Саударгасом 16–17 лютого перебуватиме в Києві, аби висловити підтримку Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на портал парламенту Литви.

Як зазначається, делегація Сейму буде присутня на пленарному засіданні Верховної Ради в середу вранці (зараз проходять узгодження з українською стороною). Пізніше запланована зустріч з керівництвом парламенту та Кабінету Міністрів.

Також узгоджуються можливі зустрічі з представниками Міністерства оборони, МЗС України та ЗСУ. Планується розширене дистанційне засідання комітету Сейму Литви з питань національної оборони й безпеки.

«Ми чудово розуміємо, що сьогодні в Україні вирішується майбутнє безпеки не лише самої України, а й Європи загалом. Український кордон став цивілізаційним кордоном, який відокремлює західний світ від злочинних режимів Білорусі та Росії», - наголосив віцеспікер Сейму Паулюс Саударгас.

Читайте також: Прем’єрка Литви про допомогу Україні: Ми готові зробити більше

На його думку, політики демократичного світу мають зараз бути в Києві, щоб висловити солідарність і посилити стримуючий фактор проти можливого збройного вторгнення. Саударгас висловив сподівання, що дії литовських парламентаріїв спонукають поїхати до Києва політиків і з інших країн.

Планується, що до Києва прибудуть голова парламентського комітету національної безпеки та оборони Лаурінас Кащюнас, голова комітету майбутнього Раймундас Лопата, члени комітету із закордонних справ Жигімантас Павільйоніс та Емануеліс Зінгеріс.

Читайте також: Литва: визнання незаконних утворень на території ОРДЛО - відкрита ескалація

Як повідомлялося, у зв'язку із занепокоєнням з приводу ймовірного вторгнення Росії найближчим часом Україну готуються відвідати міністри закордонних справ Латвії, Литви й Естонії.

Нагадаємо, Росія скупчила значні військові сили на тимчасово окупованих територіях України та поблизу кордонів. Ці військові приготування Кремль намагався використати для шантажу США та НАТО. Одна з ключових його вимог - відмова Північноатлантичного альянсу від розширення на схід. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-