Нова Зеландія заявила про готовність підтримати санкції проти РФ

Нова Зеландія заявила про готовність підтримати санкції проти РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута запевнила главу МЗС України Дмитра Кулебу в готовності втілювати комплексний пакет стримування Росії.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України, передає Укрінформ.

Зокрема у контексті консолідації міжнародної підтримки України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Нової Зеландії.

Глава української дипломатії поінформував колегу про актуальну ситуацію в зоні російсько-українського збройного конфлікту, поблизу державного кордону України та в регіоні Чорного і Азовського морів. Він наголосив, що агресивні дії Росії становлять глобальну загрозу та окремо привернув увагу міністра до невоєнного виміру російської агресії, зокрема зусиль РФ із дестабілізації внутрішньої ситуації, економічної та фінансової стабільності нашої держави.

Читайте також: Італія залишає посольство у Києві відкритим – глава МЗС

Махута підтвердила непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України з боку Нової Зеландії, готовність разом з іншими партнерами втілювати комплексний пакет стримування Росії, аби знизити напругу та працювати над політико-дипломатичним врегулюванням конфлікту.

Міністри відзначили високий рівень взаємодії України та Нової Зеландії в рамках ООН та інших міжнародних організацій.

Кулеба подякував за підтримку Новою Зеландією діяльності Кримської платформи. Він запросив новозеландську сторону взяти участь у парламентському саміті Кримської платформи в серпні.

Читайте також: Російське вторгнення на Донбас та газогони в обхід України – нерозривні ланки спецоперації РФ

Сторони також домовилися провести ближчим часом консультації компетентних органів України та Нової Зеландії з питань кібербезпеки, обговорили розвиток співпраці у сферах торгівлі, туризму та ІТ.

Міністри обмінялися вітаннями напередодні 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин України та Нової Зеландії, яка відзначатиметься 3 березня 2022 року. Насамкінець Кулеба запросив Нанаю Махуту здійснити візит до України в зручний для неї час.

Як повідомлялося, 12 лютого Дмитро Кулеба заявив, що Україна знаходиться у найсильнішій з 2014 року економічній, дипломатичній, військовій позиції та готова до будь-яких сценаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-