Джонсон попередив про дуже жорсткі санкції проти російських олігархів у разі ескалації

Джонсон попередив про дуже жорсткі санкції проти російських олігархів у разі ескалації

Укрінформ
Уряд Великої Британії у разі вторгнення РФ до України застосовуватиме жорсткі санкційні заходи проти російських банків і компаній.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Ми зробимо так, щоб розкрити російську власність чи то в цьому місті (Лондоні - ред.), чи в інших місцях... викрити російське походження власників компаній... А також можемо вжити заходів, щоб не дати російським компаніям залучати капітал на лондонських фінансових ринках. Тому це дуже, дуже жорсткий пакет», - заявив Джонсон.

Він не уточнив, хто може потрапити під санкції, але запевнив, що російським олігархам "буде ніде сховатися" в разі їх запровадження.

Минулого тижня Велика Британія запровадила нове законодавство, що дозволяє застосовувати потужніші санкції проти російських фізичних та юридичних осіб, які визнані причетними до дестабілізації України або підтримки російського уряду.

Читайте також: Байден і Джонсон скоординували кроки для стримування агресії РФ

Як повідомлялося, РФ зосереджує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Північноатлантичного союзу від своєї політики безпеки.

У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції» кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-