Бербок попередила про ймовірність гібридних атак проти України

Бербок попередила про ймовірність гібридних атак проти України

Укрінформ
У разі реального відведення частини російських військ, які стягнуто до кордонів України, Захід буде вважати це позитивним сигналом, але все одно не буде забувати про інші можливі сценарії розвитку ситуації.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час прессконференції з іспанським колегою Хосе Мануелєм Альбаресом у Мадриді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Бербок наголосила на важливості прямих переговорів і уважної перевірки будь-якої інформації, яка поширюється у відкритому просторі.

«Ми перебуваємо в ситуації, коли реальністю є розміщення військ на кордоні з Україною, і якщо повідомлення про відведення частини військ буде дійсно підтверджено справами, це стало би добрим сигналом. Але ми також в минулому були свідками гібридних форм нападу…Ми готові до будь-якого розвитку подій», - заявила очільниця МЗС Німеччини.

Вона наголосила, що немає ілюзій щодо спроможності Росії втілити свої плани у життя. Саме тому, за словами Бербок, під час численних переговорів останнім часом партнери намагалися довести до відома Москви, які наслідки матиме будь-яка агресія проти України.

Читайте також: Бербок пообіцяла Україні збільшити фінансову підтримку

Хосе Мануель Альбарес зазначив, що Росія наразі має зробити свої кроки в напрямку деескалації.

«Військова присутність РФ на українських кордонах не може бути виправдана жодними оборонними міркуваннями. Вона, щонайменше, абсолютно невиправдана. І якщо війська не будуть відведені, ми будемо змушені запровадити заходи стримування», - заявив іспанський дипломат.

Обидва міністри підкреслили солідарність з Україною та висловили «стовідсоткову єдність» у тому, що конфлікт має бути вирішений дипломатичним шляхом. Вони також погодились, що поведінка Росії останніми тижнями є «вибухонебезпечною» як для України, так і всієї Європи.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок канцлер ФРН Олаф Шольц перебував з візитом в Україні.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-