Крок до руйнування «Мінська»: в ОП прокоментували намір Росії визнати «Л/ДНР»

Крок до руйнування «Мінська»: в ОП прокоментували намір Росії визнати «Л/ДНР»

Укрінформ
Винесення питання у Росії про визнання окупаційних структур в ОРДЛО є кроком до руйнування Мінських домовленостей.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу.

"Навіть сама постановка питання в Росії про визнання окупаційних структур в ОРДЛО є кроком до руйнування Мінських документів. Якщо Росія ухвалила рішення де-юре і де-факто вийти з Мінських угод, то це остаточно доводить, що саме російська сторона несе відповідальність за відсутність суттєвого прогресу у переговорному процесі про припинення війни на Донбасі", - сказав він.

Читайте також: Рада закликає світ не визнавати «незалежність» самопроголошених «Л/ДНР»

Подоляк наголосив, що вихід Росії з Мінських угод та будь-які політико-юридичні кроки на користь окупаційних структур мають отримати негайну оцінку та реакцію демократичної спільноти.

"Показова також і неповага до німецької сторони як до учасниці Нормандського формату, виявлена Держдумою Росії. Це рішення було проголосовано тоді, коли канцлер Шольц перебував у Москві. Можна лише шкодувати, що в Москві пішли на цю ескалаційну дію, яка лише ускладнює ситуацію в Європі", - зазначив радник керівника ОП.

Читайте також: Україна розцінить визнання Росією «Л/ДНР» як вихід з Мінських угод – МЗС

Як повідомлялося, Державна дума РФ у вівторок проголосувала за те, щоб надіслати звернення президентові Росії Володимиру Путіну з проханням визнати так звані "Л/ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-