Кремль зробив предметом торгу вступ України в НАТО, хоча це питання поки не актуальне – Шольц

Кремль зробив предметом торгу вступ України в НАТО, хоча це питання поки не актуальне – Шольц

Укрінформ
Російський уряд зробив предметом великих політичних дискусій питання членства України в НАТО, хоча воно не стоїть зараз на порядку денному.

Про це заявив Федеративний канцлер Німеччини Олаф Шольц під час спільної з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання щодо членства в альянсах на даний момент не актуальне і тому трохи дивно, що російський уряд зробив предметом великих політичних дискусій питання, яке не стоїть зараз на порядку денному», - сказав він.

Водночас Шольц відзначив, що принцип вільного вибору альянсу не може бути предметом дискусії і одна держава не може наказати іншій, де їм бути чи не бути.

«Завдання даного часу в тому, щоб довести до деескалації, задля цього є Нормандський формат і Мінські домовленості, є Рада НАТО-Росія і різні формати, які надає ОБСЄ. Ось у цьому зараз наше завдання», - підкреслив німецький політик.

Читайте також: Президент прокоментував заяву Пристайка щодо НАТО

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок канцлер ФРН Олаф Шольц перебуває з візитом в Україні, після чого відвідає Москву 15 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-